Svar till Julia

Publicerad 2012-10-30 19:53:28 i Dagbok,

Igår fick jag en fråga från en tjej som heter Julia som också åker konståkning. Hon undrade om jag hade några bra tips till henne om hur hon ska komma runt på sina hopp. Hoppas att det är okej att jag svarar på det i ett inlägg så här :) 
Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara detta eftersom jag aldrig har sett dina hopp och vet inte riktigt vart ''problemet'' sitter som gör att du inte kommer runt men jag ska försöka så gott jag kan. Till en början så kan du ju alltid göra en massa övningar innan varje hopp, tex gå igenom hoppet långsamt och tänka igenom varje steg, men ändå att du gör en snabb övergång till öggelfoten (landningsbenet). När jag hoppar själv tänker jag mycket på att vara snabb in i rotationen när jag har hoppat av från upphoppsbågen och sträcka i höfterna, så det kan vara ett tips att tänka på! Sedan kan du också testa att ''korta ner armarna'', att du håller en tätare position innan hoppen så att du inte gör dig så stor när du väl ska hoppa, för då tar det längre tid innan du kan komma upp i luften och samla vilket kan göra att du inte kommer runt om du förstår vad jag menar. Sedan gäller det ju bar att träna på och ha tålamod så kommer dom till slut! Hoppas att du har fått lite hjälp och förstått mig annars får du bara höra av dig igen, lycka till! :) 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Elin Hallberg

HEJSAN! Jag heter Elin Hallberg och är 19 år gammal. Jag har nu tagit examen och beger mig ut i vuxenlivet. Jag är en mycket glad och positiv tjej som har en stor träningsvilja. Tränar konståkning sex dagar i veckan och det är precis det här min blogg kommer att handla om, mina träningar och tävlingar. ♥

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela